Program of the 10th World Spiritist Congress

October 14-16, 2022 | VIRTUAL via YouTube

Theme:

The inner transformation

The theme of the 2022 Congress will be “Inner transformation” This expression has a particularly important meaning for all spiritists…

To understand the process of this reform, we must first return to what Kardec defined as the primary goal of Spiritism:

35. The primary aim of Spiritism is the improvement of people. One must seek only what may help in moral and intellectual progress. (A.Kardec, Spiritism in its simplest expression).

Inner transformation is the priority of every spiritist on this earth. It constitutes the renewal of interior hopes, with the aim of strengthening faith, consolidating love, and the unceasing search for forgiveness. This transformation is like a permanent work of our moral values guiding us towards the perfection of the Being in all situations of life.

Program

 

Friday, October 14, 2022

(Paris time: GMT+1)

19h (15min)

10th World Congress Opening

19h15 (15 min)

Special opening with Divaldo Pereira Franco

19h30 (45min)

Lecture n°1 with Jorge Elarrat (Brazil)

Inner transformation throughout history within the three revelations

20h15 (15min)

Pause

20h30 (45min)

Round table 1 (Portuguese)

Why do we suffer? The need for inner transformation

21h15

Closing day 1

Saturday, October 15, 2022

(Paris time: GMT+1)

15h (5min)

Opening day 2

15h05 (45 min)

Lecture n°2 with Richard Buono (France)

Know Thyself: The Starting Point of Inner transformation

15h50 (10min)

Pause

16h00 (45min)

Round table 2 (French)

Inner Transformation in the everyday life of the 21st century

16h45

End of part 1 day 2

18h00 (5min)

Start of part 2 day 2

18h05 (45 min)

Round table 3 (Portuguese)

Inner Transformation in the moral education of youth and children

18h50 (10min)

Pause

19h00 (45min)

Lecture n°3 with Jussara Korngold (USA)

Inner transformation in the Sermon on the Mount

16h45

Pause

20h00 (45 min)

Round table 3 (English)

Inner Transformation and mediumship

20h45

End day 2

Sunday, October 16, 2022

(Paris time: GMT+1)

15h (5min)

Opening day 3

15h05 (45 min)

Lecture n°4 with Edwin Bravo (Guatemala)

Inner transformation and obsession

15h50 (10min)

Pause

16h00 (45min)

Round table 5 (Spanish)

The Global Inner Transformation of Humanity: The Coming of the Kingdom of Heaven

16h45

Pause

17h00 (45min)

Round table 6 (Spanish)

Inner Transformation and the Law of Progress

17h45

End part 1 day 3

19h50

Start part 2 day 3

20h00 (45min)

Lecture n°5 with Divaldo Franco (Brazil)

“Inner Transformation”

21h00

Closing ceremony of the 10th World Congress

Speakers

Edwin Bravo
Edwin Bravo

Guatemala

35 participants in the Congress round tables
35 participants in the Congress round tables

20 countries represented

Jusssara Korngold
Jusssara Korngold

USA

Richard Buono
Richard Buono

France

Composition of the Congress round tables
Divaldo Franco
Divaldo Franco

Brazil

Jorge Elarrat
Jorge Elarrat

Brazil

Become a broadcaster of the 10th Congress on your YouTube channel

100% VIRTUAL

This is the first time in the history of our institution that a world congress will be entirely virtual.

Following the pandemic and its uncertainties, it was necessary to adapt and avoid the health risks, as well as the financial risks of a face-to-face organization that could have been cancelled.

The executive committee has therefore validated an organization in virtual mode to allow the widest possible dissemination, thus opening a new era of communication for maximum sharing worldwide.

Worldwide broadcasting

Exclusively on YouTube

Broadcasting partners